Home >leden>Interviews> Scoliose therapie voor de beste resultaten
<Terug naar overzicht
Scoliose therapie voor de beste resultaten

Interview: 08-04-2015

Scoliose therapie voor de beste resultaten

Wat gebeurt er als je er achter komt dat je scoliose hebt? Wat doe je als je er achter komt dat je voor de rest van je leven 'krom' blijft? Graag wil ik jullie aandacht, voor deze simpel lijkende, maar vaak toch zo ingrijpende aandoening. Zeker voor alle vaders en moeders, wees er op tijd bij! Want het komt vaker voor dan je denkt en het is geen pretje voor ons puberende jongeren. Ik wil niks liever dan iedereen laten weten dat je er niet mee hoeft te leren leven, zoals wel eens gezegd wordt. En een operatie is niet altijd nodig! Vooral wanneer je nog in de groei bent, kunnen ze je bij Scoliosis Care Clinic ontzettend goed helpen. Ik ben er dankbaar voor dat ik ze uiteindelijk gevonden heb!

Als twaalfjarig meisje ging ik mee in de flow van mijn ouders en de huisarts. Ik werd naar het UMCG gestuurd, daar werd een röntgen gemaakt van mijn wervelkolom en moest ik ieder half jaar op controle komen. Ik had een bocht van 30 graden, waarmee ik gelukkig niet in aanmerking kwam voor de operatie, dit doen ze pas vanaf 45 graden.

Ik kon kiezen voor een Boston brace of voor niks. Ik koos voor niks, een brace wilde ik op dat moment absoluut niet als onzekere puber. Ik kreeg een paar tips mee; ga zwemmen, ga naar cesartherapie en naar fysiotherapie.

Inmiddels ben ik 24 jaar en heb ik aardig wat fysiotherapeuten versleten. Iedereen deed zijn best, maar niemand kon mij concreet helpen. Sinds 4 jaar woon ik in Zwolle, in de gezellige wijk Assendorp. Pas anderhalf jaar geleden kwam ik erachter dat Scoliosis Care Clinic slechts 10 minuten fietsen

van mijn huis is. Ik herinner mij dat moment nog goed. Zou dit de oplossing zijn? Waarom wist ik dit niet? Waarom heeft de chirurg mij niet even opgebeld om dit te vertellen!

Direct de week er na kwam ik voor het eerst bij SCC Ik kreeg een uitgebreid gesprek. Er werd gestart met een uitgebreide scan en met metingen van ALLES; voorkant, achterkant, zijkant, dieptes en rotaties. Ook werd er precies uitgelegd wat het doel van de behandeling is en hoe ze te werk gaan. Wat ik nog belangrijker vond er werd ook goed geluisterd naar mij. Wat was mijn doel, wat wilde ik bereiken met de behandeling. Een intake gesprek is kosteloos en zeker de moeite waard!

Uiteindelijk ben ik gestart met reguliere therapie, omdat ik dichtbij woon en een niet al te heftige scoliose heb. Nu anderhalf jaar later ben ik nog steeds super blij met deze vondst! Dit is mijn verhaal, ken je iemand met scoliose? Laat ze dit weten en ik ben blij!
 

Voor meer informatie over Scoliosis Care Clinic klik hier.

Bron: Thuis in... Zorg & Welzijn

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je zijn ingelogd.

Scoliose.info: de community voor en door Scoliosepatiënten

Steun hebben aan lotgenoten

 • Facebook
  Like ons op Facebook.
 • Twitter
  Volg ons op twitter.
 • Google+
  Volg ons op Google+.
 • Youtube
  Bekijk al onze video's.
 • Email
  Stuur ons een e-mail.