Home >leden>Interviews> Kan ik nog zwemmen... met scoliose
<Terug naar overzicht
Kan ik nog zwemmen... met scoliose

Interview: 24-09-2014

Kan ik nog zwemmen... met scoliose

Hey ik ben Daphne en ik ben 13 jaar. Ik heb drie zusjes. En ik zwem heel fanatiek en toen ik te horen kreeg dat ik scoliose had dacht ik dat het voorbij was… gelukkig ben ik hier bij Scoliosis Care Clinic terechtgekomen en kan ik gewoon weer door met zwemmen en leuke dingen doen met mijn vriendinnen.

Ik stond in mijn badpak bij het zwembad en toen zag mijn trainer dat ik niet helemaal recht stond en ze zei ga eens rechtstaan, en daarop antwoorde ik: ik sta toch recht. Nadat ze dat heeft gezien is ze naar mijn ouders toegegaan en ze zei dat we het even zouden moeten laten checken bij een fysiotherapeut.
Toen dacht ik dat ik het met een paar fysio oefeningen wel kon tegenhouden, maar voor de zekerheid hebben we foto’s laten maken in het ziekenhuis in Maastricht waarbij de huisarts ook op de hoogte werd gehouden. Op 3 juli zijn we op gesprek geweest bij een kinderorthopeed en ze liet de foto zien van mijn rug en ik schrok zo erg, en ik vroeg meteen: kan ik nog zwemmen… en daar op antwoorde ze waarschijnlijk wel, dus ik was zo bang dat de rest van het gesprek me een beetje voorbij isgegaan. Het bleek zo te zijn dat mijn bovenste bocht 35 graden was en mijn onderste bocht 31 graden.
En op het einde kreeg ik dus te horen dat we een afspraak hadden bij de instrumentenmaker, ik kon het bijna niet geloven dat ik een Boston - brace zou krijgen en daar zou mijn zwemmen onder gaan lijden..... Klik HIER voor het volledige verhaal van Daphne.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je zijn ingelogd.

Scoliose.info: de community voor en door Scoliosepatiënten

Steun hebben aan lotgenoten

 • Facebook
  Like ons op Facebook.
 • Twitter
  Volg ons op twitter.
 • Google+
  Volg ons op Google+.
 • Youtube
  Bekijk al onze video's.
 • Email
  Stuur ons een e-mail.